jagochbabydino.blogg.se

Livet om mig och min familj, graviditeter, att leva sin dröm, göra vad man tycker om och vill.

5 åring i huset

Publicerad 2017-11-10 11:19:51 i Allmänt

Det hoppas snabbt mellan åren. 

Loppan fyller 4 år nästa vecka. 4 år!!! Vad hände liksom?
Jag tittar på henne och ser en smart, snäll, omtänksam och vacker tjej. Mitt barn. Jag funderar många gånger vad vi hunnit göra på dessa år. Och något jag är mest stolt över är att på dessa 4 år har hon än inte hunnit behöva vara på förskolan större delen av hennes vakna tid. Hon har inte ens behövt sitta där från 1 års ålder när de inte kan gå själva, äta ordentligt själva eller kunna göra sig någorlunda förstådda. Hon har fått sakta mogna.
Hon har fått känna trygghet från hemmet, från oss. 

Och ja jag vet att det är upp till var och en, men jag är förbannat glad och stolt över detta. Sen visst. Hennes dagar har ätits upp. Jag har inga föräldradagar att plocka ut. Det är surt. Men jag tror vi skapat ett tryggare barn genom detta sätt. Jag kan naturligtvis ha fel. Men så länge som var och en följer sin magkänsla så blir det förhoppningsvis bra i slutändan. 

Igår var det då dags för 4 års kontroll.
Oh my God...

Det skulle testas en massa saker, kolla hörsel och syn. Och vad får jag höra? Jo att vi har ingen 4 åring utan en 5 åring i utvecklingen.
Vissa saker hoppades tom över och de valde att gå på de svårare bitarna som är mer åt 5 åringar än 4 åringar.

Bra eller dåligt?
Bra fråga. Jag vet att hon är före många andra i sin ålder. Och hur många gg fick jag inte höra att vi hämmade hennes utveckling för hon blev satt så sent i förskolan? 

Nackdelen?
Det är så himla lätt att glömma att hon faktiskt bara är 4 år!! Min lilla loppa!!
Så ofta jag får påminna mig själv. Så ofta...

Min älskade stora tjej.
Så smart men samtidigt så frustrerande när hon får sina "dampfall" så fort det inte passar henne. En liten 5 åring i en 4 åring. Det kan inte vara lätt ❤




Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela