jagochbabydino.blogg.se

Livet om mig och min familj, graviditeter, att leva sin dröm, göra vad man tycker om och vill.

v 18

Publicerad 2015-07-31 17:22:36 i

Snart halva tiden gången... vart tog denna tiden vägen?
Nästa v är det dags för nytt ultraljud. Ska bli kul att se parvlen igen.
Har fått dille på att ligga på magen när jag sover. Jag som annars inte gillar att ligga på mage? Skumt... Undrar om det inte är det undermedvetna som lägger sig i där. Jag vet hur jag saknade att kunna sträcka ut kroppen liggandes på magen när jag var som störst. Kanske därför jag ska envisas att ligga på magen nu?

Har fortfarande inga känningar alls om vad det kan vara. Har dock lagt märke till att jag denna gång inte har fått några kvisslor eller finnar. (Nice) Ska man lyssna på vad som sägs gällande detta så är det en pojk. Då flickor tar skönheten ur sin mor. Så spännande ska det bli.

Vågen stod i morse på 4 kg + och det ska inte gå upp mycket mer. Vet att denna vikt pendlar upp och ner hela tiden så ska bli spännande att se vad den står på när 20 v är gångna. 
Med loppan så var det över 8.5 kg vid samma tid. Men då vägde jag trots detta fortfarande 10 kg mindre än vad jag väger nu. Vad jag saknar storlek mindre.....

Tog i morse foto för skojs skull för att jämföra med samma v med loppan. Fotot till höger är från denna rundan (10 kg mer)


Jepp röven e större, magen med, så även brösten. Men frillan är den samma hahaha

Har idag en saftfixardag. Har gjort jordgubbssaft och är på gång att göra svartvinbärssaft och gelé nu.
Innan grenarna på busken knäcks!

Jag är dock fruktansvärt sugen på något, problemet är att jag vet inte vad.... jobbig situation.

Saknar Gotland lite. Där var varmare än hemma. Och faktiskt soligare med.... Sommaren, jag saknar dig! Är så sugen att boka resa men det satans staketet måste sättas med. Varför är jag inte miljonär?


Irritation deluxe

Publicerad 2015-07-24 10:35:25 i

Idag är en sådan dag. Jag vaknade och var redan irriterad. Jag hade kunnat döda för en cigg just nu. Jag känner hur det bubblar inom mig. Hur hornen växer i pannan. Hur elak jag känner mig. Hur allt och alla stör mig. Hur jag skulle vilja ge hunden en fet jävla spark i baken för han slabbar och piper för att husse gick ut.
För att O har en megastort klädeshög på golvet sidan om sängen. För att loppan släpar ut allt och inte låter det vara uppställt ens i 5 min. För bagatellsaker som inte är värda att lägga energi på.

Men jag biter ihop. Jag samlar energi. Sorterar tvätt och slänger i maskinen. Inväntar tiden. Snart ska jag ut i skogen och plocka bär. Det ska bli riktigt skönt faktiskt. Och sen efter det så kommer jag smita igen. Hunden behöver mat. Tack 😄

Augusti it is

Publicerad 2015-07-20 22:13:49 i

Fick idag äntligen tag i avdelningen för ultraljud. Och som tur var ett datum bokat. Hon kunde dock inte svära på att de hade skickat remissen till mig. 7/8 är det dags att träffa knoddas på skärmen igen. Samma vecka har jag remiss till ortopeden med min hand.

Lutar åt att det inte blir utomlands denna sommaren i och med detta. Attans bananer.
Jag suktar sjukt mycket efter God ungersk mat, trevliga uteserveringar, varm pöl att bada i, bikiniväder, billig shopping och den utländska atmosfären!

Nåja. Det finns som tur fler dagar och veckor här i livet. Och när man minst anar det så är man där, på resande fot.

Jag har tyvärr kommit i en period i livet där det mesta inte smakar gott. Jag lever till största del på mackor, för det går ner enligt knodden.  
Fisk fungerar inte alls, kyckling smakar sådär, kött fungerar men bara fungerar. Frukt, mackor och det onyttiga i form av godis (gärna lakrits) slinker ner utan problem.

Huja mej.

Än har jag inte gått upp ngt nämnvärt. 
Enligt vågen igår stod den på 1.5 kg +
Så det betyder att jag tom gått ner i vikt igen.

Vi får se vad denna resa kommer sluta på!

Vart är min tid?

Publicerad 2015-07-19 00:20:15 i

Min remiss för ultraljudet borde ha kommit för lääänge sedan. Så vart är min tid kan man undra?

Får inte tag i dem heller och jag är i v 16 och det är semestertider. Varför ska det alltid vara ngt strul för min del?!?

Jag vill ju se knoddas igen!!!
Framför allt se så att allt är ok....
Lång väntan till måndag.

Sirap i systemet

Publicerad 2015-07-13 11:39:31 i

Jag trodde och hade för mig att tröttheten skulle minska när man klev in i andra trimestern. Det har inte hänt här än i varje fall...
Kan kanske bero på att jag slarvar med järntillskotten. Dags att bruka allvar kanske.

Loppan testar fortfarande gränserna och är stundtals omöjlig. Hennes skrik, den ljudnivån, den krossar trumhinnan känns det som.
Varifrån lär de sig detta?!?

Sista jobbdagen för O idag sen har vi semester i 4 v. Ska bli skönt med lite avlastning om dagarna. 
Jag är så sugen på att åka till Hestra och plocka svamp/blåbär/lingon. Helst redan förra veckan. Får se om jag får stillat mitt behov snart.


Vilken stank!

Publicerad 2015-07-10 22:36:14 i

Här luktar som om något har dött.
Olof känner inte det och jag vill bara kräka. Jag kan inte lokalisera vad det är som stinker. 
Men jag vet att hittar jag inte det innan jag går å lägger mig så får jag nog sova i bilen....

Fy fan för gravid näsor! !!!

1.5 års trots?

Publicerad 2015-07-10 12:10:35 i

Finns ens det? I så fall är vi mitt i detta och jag undrar vissa stunder varför jag ville ha barn. 
Har jag varit så jäääävlig rent ut sagt en gång i tiden?
Eller är det mina hormoner som spelar mig ett spratt just nu? Kan säga att när det är som värst vill jag säga upp mig som mamma.

HELVETE VILKET HUMÖR DET KAN GÖMMAS I EN SÅN LITEN! *gaaaaaahhhhh* jag hatar dessa stunder. Det finns fan inget positivt eller gulligt med dem och jag vet inte hur fan jag ska hantera detta.

Ursäkta min dåliga franska men som ni förstår så kokar det inombords. Jag hade kunnat sätta ut en annons på blocket så irriterad jag är för stunden den.

Men vad gör man? Räknar till 100 och lär sig slå dövörat till. Nu, NU har jag förstått hur föräldrar ibland inte tycks höra sina barn. Fantastiskt att man skulle lära sig förstå det en dag.

Blä, skönt att få kräka av sig!

Bläddrade förbi ett skojigt foto på FB. Undrar om detta verkligen är sant!


Nu får jag väl återgå med mitt fokus till fröken golvpolerare igen. 
Ge mig styrka idag! Jag vill ha 1 dags semester från detta... 1 v hade fungerat med. Men så vet jag att jag hade saknat henne redan efter ett par timmar. Men ursäkta jag säger detta, fan vad gott de hade varit just nu!

När inget passar...

Publicerad 2015-07-08 16:42:22 i

Gurka. Nej.
knäckebröd. Nej.
Kex. Nej.
Potatismos med lök och köttbullar. Nej.
Skinka. Ja.

Dessa små barn med egen vilja....

Jag blir större för var v som går. Har än bara gått upp 3 kg. Planerar att inte gå upp mkt mer än vad en graviditet väger denna runda. Trötthet finns fortfarande på schemat. Somna på soffan kl 20 igår, vaknade kl 1. Ut med hunden och pigg som en lärka efter det. Tur att jag inte skulle upp tidigt idag.

Vill göra flädersaft idag men är inte motiverad till att plocka fläder. Vilket Ilandsproblem! 

Gick idag in i v 15. Vart tog denna tid vägen? Nu är det inte lång tid kvar sen är hälften gånget. Galet...

Om jag känner mig gravid? Nej. Inte mer än tröttheten och att magen inte blir mindre. Ja sen har jag ju "rörelserna" i magen då som känns extra tydligt när jag går å lägger mig.
Inväntar min remiss för det ordinarie ultraljudet. Jag borde ha fått det nu då det bara är 3 v kvar, men de verkar ha fullt upp på avdelningen nu denna period.

Längtar tills vi får se pyret igen. 
Har fortfarande inga känningar i magen om tös eller påg. Spännande! 




Gott att doppa banan i aioli tydligen 😉

Jippie!

Publicerad 2015-07-03 09:32:21 i

Sitter här på MC och är både mögtrött och möghungrig just nu. 

Mitt favorittest utförs för första gg denna graviditet. Glukosbelastning. Ve och fasa vad inte gott detta är. Tur det väntar nybakade frallor här snart hos farmor.

Bara ca 15 min kvar och jag vill krypa ihop i fosterställning och sova.


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela