jagochbabydino.blogg.se

Livet om mig och min familj, graviditeter, att leva sin dröm, göra vad man tycker om och vill.

"Glädjande" information

Publicerad 2015-10-31 17:55:00 i Allmänt

Träffade idag en fd kollega som visat sig även tidigare arbetat på salongen jag varit på.
Hon frågade hur jag har det där och om jag trivs. Blev inte alls förvånad när jag sa att jag arbetat min sista dag igår utan snarare full i skratt.
Hon hade råkat ut för allt som jag råkat ut för, och även hon godtog inte att sitta gratis på salongen bara för att hon tyckte att man ska sitta där utan betalning bara för att salongen ska ha öppet mellan vissa tider.
Hon har haft alla problem jag haft + några till som jag tack och lov sluppit.

Fick veta att omsättningen på folket som jobbat där så som jag gjort, är tydligen riktigt stor. INGEN stannar där en längre tid. Inte konstigt.

Det låter så bra i början, hon är så snäll i början och sedan smyger det på en sakta men säkert.
Hon lyssnar tydligen inte på någon utan kör över dem.

Fan vad glad jag är att jag inte befann mig där längre än jag gjort hittills!

Jag har verkligen lärt mig en hel del. Och all kunskap jag tagit vara på både bra och dålig, från alla salonger jag varit på oavsett arbete eller praktik, den kommer jag ha stor glädje av.
För jag vet PRECIS hur det ska vara och inte vara. HUR man ska agera och inte agera.
Kommer jag någonsin ha ngn hos mig så kommer denna person aldrig behöva oroa sig för att det kommer få råka ut för samma dåliga agerande som jag fått råka utför. Den saken är väldigt säker!

Nu pågår jakten på de perfekta hudvårsmärkena.
Själva ansiktsvården är jag till 99% på till det klara med vilket märke det blir. Och jag har redan planerat en del saker som jag bara längtar till att få sätta igång med. Nu måste jag få tag i ett bra märke gällande kroppsvård. Och det är mindre lätt. Hade tänkt det märket jag arbetat med nu, men aldrig livet. Tänker inte sponsra med en krona.
Så har ni tips på bra kroppsprodukter, då vet ni vem ni ska skicka informationen till!

Blandade känslor

Publicerad 2015-10-30 23:22:00 i Arbete

Idag arbetade jag sista dagen på salongen. 
Har blandade känslor. 
Väldigt glad att inte behöva köra till Laholm fler gånger, men jag saknar redan att arbeta inom yrket.
 
Jag kommer få leta upp en ny kroppsprodukt till min salong. För tyvärr efter denna tid, hur detta avslutats, så är jag inte ett dugg intresserad av att varken sponsra henne med pengar via köp, eller ens ha ett samarbete i framtiden.
 
Jag har lärt mig MASSOR efter denna korta tid. Och säger verkligen never ever igen att jag kommer göra samma misstag i mitt liv.
 
Jag är så trött på oseriösa personer som "chefer" att jag vill kräka över detta. Man ska gå igenom mycket för att få visdom uppenbart.
H*vete vad vis jag är efter de 3 sista ställena jag arbetat på 😂😉
 

Män?

Publicerad 2015-10-29 22:18:00 i Graviditet

Helt ärligt undrar jag om det är män som designar gravidkläder?
Jag saknar att gå i jeans. Har ett par preggojeans som är så slitna att de behövts lagas.
Det finns nya i affären men INGA som jag kan köpa då jag vet att jag inte kommer trivas i dem. Varför? 
 
Det är en del som inte går upp mer än mage, sen finns det en hel hög som går upp mer än mage! 
När man är plöffsig och fet samt mindre rörlig så är det sista man vill ha på sig är ett på skinnyjeans! För bubblan! Är det så jädrans svårt att sy ett par vanliga hederliga preggo jeans som inte är skinny eller tom EXTRA skinny?!??
 
Ska man behöva bli tvingad att behöva klä sig i leggings hela graviditeten för att det inte går att få tag i (till ett rimligt pris) ett par jeans i canlig rak modell??
 
Jag är helt 100... det måste vara män som designar kläderna. 
 
Och varför måste det mesta vara randigt? Som om man inte redan är tillräckligt stor. Nej, vi förstärker det med ränder. På tvären.
 
🔫 mig....

v 30 vs v 30

Publicerad 2015-10-27 11:24:00 i Graviditet

Imorgon kliver jag in i v 31.
75 % avklarat och 70 dagar kvar idag.
 
Min tanke var att jag skulle ta foto i samma intervaller dom sist. För skojs skull så jag kan jämföra. Synd då bara att jag glömde att efter v 24 tog jag foto var 4 v istället för 6...
 
Men men.
Förra graviditeten låg magen på 28 cm i v 30. Det måttet är redan passerat...
Jag låg även på 12.6 kg +, denna rundan i samma vecka ligger jag på 7 kg +
 
Men magen har absolut växt på dessa 6 v.
 
V 24 och v 30....
 
Bara 10-12 v kvar 😨
 
Foglossningen håller i sig. Kom på i natt att det är jääääääkligt skönt att ha en kudde mellan knäna!  Det gör liksom mindre ont då och jag kan lättare vända mig i sängen. 
 
Loppan åkte på hög feber igår så vi är hemma idag. Dock vet jag att frisk luft gör en gott, så en runda till affären blir det. Med bil.. annars kommer det ta mig 3 h fram och tillbaka med denna sköna känsla framtill och ryggen..
 
Underbar höstdag! 
Härligt med frost i morse. Mindre kul för de som behövde skrapa rutorna i morse dock.
 
På fredag är sista jobbdagen! 
Många kunder tackade mig igår för denna tid och tyckte det var synd att jag inte kom tillbaka igen. Men de skulle hålla utkik efter annons om ca 1 år. Och hoppades att jag skulle öppna eget så de kunde fortsätta komma till mig.
 
Jag undrar fortfarande efter de fina orden igår vad det är för klagomål som kommit in på mig?!
Känns som bullshit faktiskt.
 
 

Trött

Publicerad 2015-10-27 09:54:00 i Allmänt

Den senaste tiden har det florerat en massa skit på sociala medier. Vad som skrämmer mig mest är att folk verkar tro på allt som florerar. 
Vart tog källkritisk vägen?
Det verkar som folk glömt den viktiga biten och blivit dumma i huvudet.
 
Senast idag såg jag en artikel som börjat florera att en 12 årig pojke i hbg blivit misshandlad av en muslimskimmigrant, för att han hade blå ögon. Ett foto på en blond pojke med stygn under ögonen.
 
Detta är ett foto från en artikel som skrevs av BBC 2008. En 4 årig flicka med blont hår och blå ögon hade blivit allvarligt attackerad av en rottweiler.
 
För fan!
 
Jag vet att det finns irritation här i sverige /världen över det som händer,  men man behöver ju inte bli dum i huvudet och tro på allt skit som sprids i och med detta.
 
Var lite källkritiska för guds skull....

Nya tillskott

Publicerad 2015-10-25 15:08:00 i Allmänt

Idag har tydligen spenderarbrallorna varit på!
Ny vagn har kommit hem till oss. Provkört den en sväng med loppan i och det gick bra. Lätt att köra. Lätt att montera. Lätt att lasta av och på. Lätt att fälla upp och ihop. Och tom lättare än båda emmaljunga vagnarna. Känns som ett bra köp.
 
Så råkade vi snubbla in i en babybutik och där fick vi med oss hem ytterligare en bilbarnstol hem som så länge ska sitta i jobbilen. Och så råkade en ny babyvakt följa med som även visar temperaturen i vagnen.
 
Och så avslutade vi hämterundan med att köra in om och köpa virke till staketet och 4 påsar saffran. 
 
Och för att mätta magarna inför kvällen så fick sig snitten ett besök så lite goda smörrebröd fick följa med hem.
 
Nu är det köpstopp. För idag i varje fall.
Blev ingen billig runda idag, men vad skönt att få det gjort.
 
 
 
 
Sköna stilar på dessa två....

Allvar....

Publicerad 2015-10-24 15:26:00 i Graviditet

Kanske tur att jag bestämt mig för att nästa vecka är sista veckan jag är på salongen.
Samandragningar delux natten lång igen, vaknade mitt i natten av att händerna somnat på mig (slipper gärna karpaltunnel denna rundan igen tack!). Varit en halv dag på förskolan då vi haft städdag och jag är helt kaputt.
Ont i fogarna (slipper gärna foglossning tack) och ont som fasen i ljumskarna. Hugger i ländryggen och jag bara känner mig jäkligt klen och gnällig nu.

Det är inte mycket man tål tydligen!

Varför är jag inte 20 år och tränad som attan, vig och smidig som en gasell?
Lite mer än 2 månader kvar, I can do this!
 

Ro i själen

Publicerad 2015-10-23 11:58:00 i Allmänt

Efter att ha pratat med försäkringskassan igår, med snubben jag fick direktnr av i slutet på sommaren, har jag fått lite ro i själen. Känns förbannat gott måste jag säga!

Nästa vecka arbetar jag mina sista 2 dagar på salongen, och jag längtar faktiskt tills fredagen är över redan nu.
Jag älskar verkligen att arbeta som hudterapeut, jag tycker det är ett förbannat kul yrke! Men när det varit som det varit så kommer det bli skönt när detta är över. Sen har jag oavsett märkt att magen börjar vara i vägen för britsen. Den är liksom inte direkt utformad för en växande mage! Och ryggen är mer och mer krökt som en ostbåge. Mindre bra och skön arbetsställning.
 
Första måndagen i november kommer jag gå in till arbetsförmedlingen och anmäla mig som arbetslös och istället, tyvärr, lyfta a-kassa. Men det för bara gott med sig då jag idag bara har lägsta dagar kvar för loppan vilket gör en allt annat än rik. Så kommer få ut mer på min a-kassa och samtidigt så skyddar jag min föräldrapeng och min sgi för knoddas.
 
Jag kan ju söka arbeten fortfarande, för jag känner mig faktiskt fräsch i kroppen. Bara det inte kommer innebära kroppsarbete, så yket hudterapeut får jag lägga på hyllan tills nästa år. Men att sitta i en kassa exvis och blippa in lite varor det hade jag ju kunnat. Eller ett administrativt arbete som jag även älskar!


Har nyss kommit hem från en runda uppe i skogen. Loppan har plockat kottar och fyllat både sina och mina fickor med. Körde in en snabb runda till syknuten och köpte mig en nål så jag kan sy ihop min stickade mössa som länge legat och väntat nu på att bli klar. Den blev faktiskt riktigt bra mössan!
Känns varm och go och den passar faktiskt även mig om än lite tight. Ska bli spännande att prova den på loppan när hon vaknat och se hur den sitter på henne. Hoppas den passar!
Funderar på att köpa ett rosa sidenband som jag ska lägga in en rosett på mössan. 
Nu är jag faktiskt sugen på att sticka mer..... Men vad är frågan!

Idag är det redan fredag, denna vecka gick fort måste jag säga! 
Sitter och funderar på vad vi ska äta för ngt gott i kväll.
I helgen stundar lite besök hit och dit och vi ska även titta på en syskonvagn som jag snubblat över till ett billigt och bra pris. Ser ut som ny på bilderna och är en vagn som jag faktiskt letat efter länge nu
Hoppas den är i bra skick, att loppan sitter bra i den och att den är precis det jag föreställt mig. Och att de kanske tom kan tänka sig att gå ner lite i pris även om den redan är billig :P

Massa kul i helgen med andra ord! Tror oktober kommer vara snabbare över än vi blinkar. Sen är det lite mer än 2 måndaer kvar, eller mindre... och sedan är vi en familjemedlem rikare att mysa med. Hjälp, vad denna tiden verkligen gått fort!
Snart jul!!!!!!

Billigt

Publicerad 2015-10-23 08:37:00 i Allmänt

Fick reklamblad igår. (Som vanligt) 
Men jag fann ngt av värde. Billig saffran!!
Toka som jag är måste jag ha. 2 påsar för 20 kr. Jag bunkrar saffran. Älskar saffran!
Å nu blev jag sugen på lussebullar igen... 😂
Ängelholm - Here we Come! 

Trött

Publicerad 2015-10-22 08:48:00 i Graviditet

Har haft värsta sammandragningarna i natt. Hela natten. Vilket gjort att jag knappt fått sova. Loppan kom inspringande kl 1.30 och ligger som en propeller. Vilket gjort att jag knappt fått sova.
Vaknade att att hon satte sig på min mage.
Jag trodde bokstavligen att jag skulle kräka då i sängen.
 
Otroligt vilka krämpor man kan ha.
Jag hade lätt kunnat sova fortfarande känns det som. Men nu är det tv och lälling som tydligen gäller. Snark.

vecka 30

Publicerad 2015-10-21 22:41:00 i Graviditet

Och helt plötsligt så kom magen. 
Känns som en medicinboll idag. 
Det tom högg till i fogarna. 
Och mina händer har varit svullna. 
Magen har varit I vägen och vill inte samarbeta med britsen. 
Jag märkte att jag går inte lika fort längre.
Jag kom till och med på mig själv vid ett tillfälle att jag vaggade!
Och idag är jag trött...
 
Fan. 
 
Jag är visst gravid.
Tydligen?!?

Grrrrrrrrrrr!

Publicerad 2015-10-20 18:13:00 i Arbete

Längtar tills nästa vecka är över. 
 
Not to self = arbeta aldrig på någon annans salong om jag inte är anställd. Eller att jag kan fakturera även för dödtid. Och ha fan i mig ALLT nerskrivet på papper!!
 
Jag kokar av ilska. Jag kokar så mkt att jag hade kunnat ringa imorgon 10 min innan första kund och säga att jag blivit sjuk. Så mkt kokar jag idag.
 
Annars är allt bra och jag är från och med idag certifierad i medicinsk öronhåltagning.

Nytt besök hos BM

Publicerad 2015-10-16 10:10:00 i Barnmorske/läkarbesök

Nya tider bokade fram tills 29 december. 
Galet.... nu är det dags att gå oftare och jag undrar bara vart denna tiden tog vägen som redan är passerad? Med loppan hade jag verkligen koll på vad som hände med kroppen och alla små tecken och buffarna. 
Denna gång inte lika uppmärksam...
 
Har inget att göra med att jag är mindre intresserad eller mindre nyfiken. För jag längtar till att få se vad som buffarna där inne. Men på ett konstigt sätt så lägger jag inte märke till det som innan.
 
Hjärtljudet var denna gång 140 istället för 160. Snacka om berg och dalbana!
Magen har växt till 28 cm.
Allt ser super ut och glukostestet fick bra svar. Nu slipper jag dricka den lösningen fler gånger i år!
 
Då inväntar jag bara till nästa tid nu...
 
I december tänker jag ta upp de små plaggen för att gå genom och tvätta upp. Nu behövs ju en byrå till för knoddens kläder. Vart skall den sättas? Hjälp.. vart ska spjälsängen sättas?
Ojoj...
 
Det hade verkligen suttit fint med ett rum till, eller ett större rum där de båda kan bo. Kommer bli trångt i loppans rum.
 
 

🔫 mig!

Publicerad 2015-10-14 20:34:46 i

Allvar! Jag är så ledsen och kokt efter denna dagen.

Vet ni vad jag fick in på aw ikväll?
Jo det kan jag berätta att hon tillät mig få sälja en handkräm. Den handkrämen kommer jag få 18.90 för, minus momsen som skall dras. Och skatt.

Resten tog hon på sig själv och även alla bokningar som kom in under kvällen. 

Jag fick fan inte ens en jävla goodiebag hem för att ha stått å servat henne å hennes gäster ikväll.

Jag är så rasande att det var inte långt ifrån att tårarna kom när jag gick hem.

Behöver jag säga att hon fick städa och ta hand om disken själv?!

Jävla ego!
Fy fan säger jag bara.
Oktober ut sen kan hon kiss my ass!

Har bestämt mig

Publicerad 2015-10-14 08:51:25 i

Idag kommer jag tyvärr behöva lämna ett tråkigt besked. Jag tycker det är kul att jobba men när jag kör fler mil i veckan än timmar jag har behandlingar... då går inte ekvationen ihop.

Det heter vackert att folk väntar på löning, men det konstiga är att hon bokar aldrig mina tider utan fullbokar sig själv och sätter även i reserv men bokar inte på mig.

Hon har inte kundomsättningen som hon ger sken av att ha. Och jag råkar ut alldeles för ofta att kunden inte kommer och jag förlorar på så vis inkomst. De bryr sig inte ens om att ringa och avboka och det går inte att få tag i dem.

De behöver inte bry sig för de vet att de bara kan boka en ny tid när det passar dem. Utan att de åker på att betala.

Jag blir tokig!

I situationen jag sitter i nu är det inte ens lönt att hitta egen lokal och starta. Jag behöver inte ens gå runt och erbjuda mina tjänster för ingen kommer vilja ta emot en tjockis i ca 2 mån. Jag får ju inse att min mage tyvärr inte kommer  tillåta mig att arbeta in på förlossningen då den liksom är i vägen redan nu vid massage och andra behandlingar. Bänken har liksom inte plats för magen!

Så om hon inte efter dagens samtal ser till att ändra om bokningarna till mig så kommer jag gå till arbetsförmedlingen och skriva in mig som arbetslös från och med 1 nov.
Det smärtar mig att behöva göra detta. Men jag kan inte förlora på att arbeta!

På så vis så får jag även behålla förskolan som vi trivs med. 

Har laddat hela kvällen igår och har idag ont i magen. För jag trivs med att jobba och vill gärna fortsätta med detta! Men inte på bekostnad av min ekonomi, det vill jag lova!

Puh.... ogillar detta.

Nåja... Idag har jag bokade behandlingar mellan 11.30 - 14.30 (ni förstår vad jag menar hoppas jag) och sen ska vi ha afterwork 17 - 19. Hoppas på att jag får lite produkter sålda in på mitt namn på kvällen för att rädda upp körningen så jag kan tjäna LITE på att arbeta idag.

Sen att jag kommer sitta i Laholm och glo mellan 14.30 - 17 utan ngn krona betalt... det är ju bara skrattretande!

Så mkt hjälp behövde hon på salongen.... För hon hinner inte med... Suck! 

Fan vad jag längtar tills jag har MIN egna salong!!!! 
Jag må inte vara fullbokad från början och kanske inte sen heller, men det kommer finnas massa andra saker jag kommer kunna göra de tiderna jag har ett glapp. Och det kommer vara MIN salong!


Hormonerna eller vad?

Publicerad 2015-10-12 14:11:18 i Allmänt

Jag bara måste skriva av mig lite....
Jag har de senaste dagarna funderat en hel del på att ta bort FB från min mobil.
Faktiskt.
Inte för att jag sitter och hänger där i timtals, men det stjäl ändå en del tid för en oavsett tiden på dygnet. För så poppar det upp på skärmen att ngt inlägg har postats, ngn svarat, någon gillar, man blivit inbjuden osv
Jag kollar inte alltid direkt vad det är som poppar upp, men så ligger den där lampan och blinkar och påminner.
Så går man in och kikar och så är det lätt att man fastnar längre än man tänkt.
 
Jag måste även rensa bort en hel del grupper har jag märkt, där mina värderingar och åsikter är käpp åt helvet åt andra hållet mot vad majoriteten av folket har i div grupper.
 
Jag har insett att jag har börjat bli lite lätt irritear, eller provocerad, eller jag vet inte ens vad jag ska kalla det, på vissa inlägg.
Vissa inlägg får mig verkligen att undra om folk ens tänker överhuvudtaget eller om det är mig det är fel på.
 
Det senaste jag hamnat i mindre trevliga toner om (inte från min sida vill jag påpeka utan från andra) är ett inlägg där ngn skrev (en kortfattad summering);
En mamma som är långammare och ammar fortfarande sitt yngsta barn som är 4 år gammal. Hon har varit bortrest i 2 v och under den tiden har hon ju inte kunnat amma, så kom hon hem och pappan skulle lägga barnen och den yngsta var ju totalt uppgiven för den ville ha tutte som hon själv skrev. Pappan var frusterad och menade att nu får det vara slut och hon var helt förstörd för att han inte förstod att hon ville ge barnet sin tutte.
Undrade lite vad andra tyckte om detta.

Jag kunde inte låta bli att svara. Inte för att jag behövde, men det kliade i fingrarna på mig flera timmar senare. Så jag skrev, att jag ber om ursäkt, men om hon nu inte kunnat amma barnet på 2 v tid, och barnet var ju ändå så gammal som det var så det har inget behov av amning längre, varför är det då så viktigt att hon ska amma igen då barnet redan har varit i en avvänjnings fas i 2 v tid.

Det skulle jag ju aldrig skrivit med tanke på vad jag fick till svar från ALLA utom hon som startat tråden.

Jag svarade åter igen att missförstå mig inte, jag lägger mig inte i hur länge folk ammar sina barn, det är upp till var och en men om barnet är så gammalt och klarat sig utan amning i 2 v så borde det vara enkelt att sluta i och med detta. Det är inget behov av amning längre. Jag var bara nyfiken vad som var så viktigt med att tvungen fortsätta. Mjölkproduktionen borde ju ha avstannat på 2 v med.

Ja det har ju ramlat in svar från alla möjliga håll om att det finns faktiskt andra sätt för pappan att vara nära, som att läsa en bok, ligga och mysa med barnet i soffan jada, jada, jada....
Eh..... Är jag helt dum i huvudet nu när jag tänker då; "Har du OTUR när du tänker eller?!??"

Allvar?
De skriver själva att det finns andra sätta att vara nära sitt bran, JA just det! Det finns ANDRA sätt att vara nära sitt barn!!! Ungen är 4 år! Den behöver inte ammas längre!!!

Jag svarade naturligtvis inte detta, jag svarade inte alls. Jag bara sitter och är full i skratt. Jag börjar på fullaste allvar undra om det är mig det är fel på som tänker i dessa banor.
 
För mig är det inte ens naturligt att ett barn ska få lov att amma när de är 4 år.
Nej det borde vara slut på amning en lång tid innan 4 ås ålder är nådd. Men det är min åsikt och inget jag tänker trycka upp i huvudet på folk.
MEN jag tror inte ens att det finns ngt djur i djurvärlden där mammorna ENVISAS om att de ska dia sina ungar i 4 års ålder och längre!!

Jag minns när min äldsta lillasyster var liten.
Jag fick ta henne till tandläkaren för att föräldrarna hade inte möjlighet att hinna.
Jag kommer inte ihåg om hon var 2 eller 3 år, men hon ammades fortfarande. Detta för att hennes mamma är från en annan kultur och där är detta vanligt.
Jag kommer så mkt väl ihåg tandläkarens hårda ord. Hon MÅSTE sluta amma henne!
Detta då det förstör hennes TÄNDER!
Detta var SUPERVIKTIGT att jag framförde i hemmet så det fick ta slut någon gång!

Nu är säkert kanske råden annorludna, det är ju nya råd och rön hela tiden, men det var så det var för en 15 - 16 år sen.
 
suck.....

Sen något helt annat.
Alla dessa "det är så småbransförldrar har det och tänker". Läs och känn igen dig.
Detta provocerar mig faktiskt på sistonne.

Nej jag känner inte igen mig att jag tänkte innan jag födde att jag aldrig skulle laga ngn annan mat till mitt barn, utan de ska äta samma som vi. Och sen efter att barnet är fött och äldre så står jag och lagar 50 olika rätter för att det passar inte barnet vad vi äter. NEJ!
Loppan äter samma som vi (med undantag i fall det är starkare kryddning, då tar jag bort till henne INNAN jag kryddar maten). Passar inte maten när vi äter, då får hon gå i från bordet och hon äter maten senare när hon väl är hungrig. Jag står inte och ger henne 5 olika rätter eller mer, för att hitta vad hon äter så hon får mat i sig.

Har ni någonsin hört talas om en hund som svälter sig själv ihjäl till döds för att maten inte passar? Inte? Nej inte jag heller. Samma sak med barnen. De äter när de väl är hungriga!

Nej jag känner inte igen mig att jag tänkte innan jag födde att jag aldrig skulle ge mitt barn en mobil eller padda att leka med som liten och idag har jag panik när batteriet börjar ta slut för barnet är hyseriskt och vill leka med just paddan eller mobilen.
Var och en får lov att själva göra som de vill, och det rör mig helt ärligt inte i ryggen att andra gör så, men kom inte till mig och säg att det är så det är, för NEJ, det är inte så hos alla.
 
Nej jag känner inte igen mig att jag tänkte innan jag födde att mitt barn aldrig skulle få kakor, godis osv och idag har man problem i affären för de står och gapar efter godis, och det är KLART att man köper det.
NEJ det är inte så, för vi har aldrig lärt vårt barn att hon ska trycka i sig choklad, godis, kakor och annat socker.
Visst får hon smaka en bit bulle eller tårta när det är tillfälle och detta bjuds. Men det är DÅ och inte var dag och jag MUTAR inte henne med godis för att hon ska göra ngt JAG vill. Man ska inte behöva muta barn med godis för de ska kunna gå att lära UTAN socker! Så NEJ, kom inte till mig och säg att det är så det är för så är det verkligen inte för alla!

Nej jag känner inte igen mig att man ALDRIG får sova som småbarnsförälder. Jag vet att det är olika från alla barn, men det finns faktiskt de barn som sover hela nätter sen de var små knyten.
Jag beundrar verkligen de föräldrar som sliter och drar sitt hår för att de kämpar med både nattningar, vakna nätter osv. Jag BEUNDRAR ER! För jag vet hur viktigt det är med sömn för att kroppen och knoppen ska fungera som det ska. MEN NEJ, alla har det inte så och bara för att alla inte har det så så betyder det inte att man ljuger för att det ska låta bra. Det syns väl för guds skull om man får sova om nätterna eller inte?

Jag kan rada upp hur många exempel som helst, men jag struntar i det.
Jag blir bara så less när folk ska trycka upp i huvudet på en att det ÄR så det är att vara småbarnsförälder, allt annat ÄR lögn!

Jag säger och jag menar det, var familj gör som de själva vill. Var familj fostrar som de själva vill. Vart barn är UNIKT.
Det som fungera för en fungerar inte för andra, men det finns fan i mig ingen jäkla mall man ska följa där det står att man ska då laga 50 rätter för att ens barn ska få i sig ngt för det passar inte med maten som serveras, det finns inget som säger att jag MÅSTE låta mitt barn få roa sig med en padda, det finns INGEN som kan tvinga oss att ge vårt dotter socker/godis för att det är så man gör osv.

Vill ni inte ge ert barn godis så GÖR INTE DET, men sitt inte sen och tryck upp i huvudet på mig att det är så jobbigt för att ert barn gråter var gg ni är i affären för den vill ha choklad.
VEM lärde ert barn vad choklad är?? Ja just det, ni själva.... skyll er då själv och kom inte och säg mig att det är så det är!

BAH!

Fasen vad skönt det var att få skriva av sig.
Jag ber om URSÄKT ifall jag tarmpat någon på en öm tå. Det är absolut INTE min mening, jag var bara tvungen att få skriva av mig, att få rensa mitt system. Och nu är det rensat så nu kan jag gå vidare igen.

Jag vet inte om det är graviditetshormoner som spökar, men damn it feels good right now!

Kass i ryggen

Publicerad 2015-10-12 08:59:34 i

För inte så längesen köpte vi nya madrasser. Sovit riktigt gott fram tills de senaste nätterna. Känns som min rygg går av på mitten när jag vaknar på morgonen. Skit.
Funderar på om vi ska prova en mjukare bäddmadrass. 

Som om det inte e nog har jag börjat bli sjukt täppt i näsan nattetid. Det resulterar att jag sover med öppen mun. (Vilket säkert gör att jag snarkar) Snustorr i munnen när jag vaknar och en Nice beläggning på tänderna. Suck..

Dags att införskaffa nässpray.

Idag är det en hemma dag för oss och imorgon är det dags för fotografering på förskolan. Vad Lilla loppan blivit stor...

Tiden kommer säkert gå ännu snabbare när knodden är här. Det skrämmer mig lite..
Samtidigt som man vill de ska växa upp så vill jag bromsa tiden. Denna period kommer aldrig tillbaka. Börjar förstå djuren vilken separationsångest de måste ha när man säljer deras avkommor. De får ju inte ens träffa dem igen efter de har flyttat...

Tur att vi inte säljer våra barn 😂

Norrsken

Publicerad 2015-10-09 00:00:32 i

En av mina drömmar och en sak som även finns med på min 2 do list, är att få uppleva norrsken.
Detta är 3 omgången detta året som man kan skåda det i Skåne. Har jag haft turen att få se det? Neeeej!!!

Har sett hur fina bilder som helst från igår både från Grevie kyrkby och från Klippan. Men jag, jag fick inte uppleva det mer än på foto. 

Detta suger fett 😢

Nåja, den som väntar på ngt gott väntar alltid åt helvete för länge!

Goeunge

Publicerad 2015-10-07 08:49:20 i Äntligen mamma

Måste föreviga detta.
Hämta på förskolan. Fick de obligatoriska heeeeej heeeeej, kram och pusskalas. Loppan sprang sedan vidare för att fortsätta leka medan jag gick in för att packa ryggsäcken och hämta div saker. Kommer ut igen och en ny mamma har dykt upp för hämtning. Hon sitter på huk och hennes dotter springer dit för att hälsa.  Vad gör loppan? 

Springer dit, ropar glatt heeeeej heeeeej och kramar om dem båda. Behöver jag tillägga att alla fick sig ett gott skratt? 

Älskade goeunge. Jag hoppas hon alltid kommer vara lika positiv och kärleksfull. Jag hoppas att det inte kommer ske att hon kommer bli utnyttjad för sin godhet!

Idag är det 90 dagar kvar. Jag har gått in i v 28. Det är lite roligt vilken skillnad det är på graviditet 1 och 2.
Första var allt verkligen mer spännande och jag uppmärksammade allt på ett helt annat sätt.
Jag älskar denna graviditet med och är nyfiken till 1000 på vad som buffarna runt där inne. Men jag har långt ifrån samma fokus denna runda mot förra.

Tanken som slår mig gång på gång är: hur är det ens möjligt att kunna älska ett barn lika mkt som jag redan gör med loppan? 
Hur kommer hon ta det? Är det snällt mot henne att inte få vara i centrum ngt mer i framtiden? Hon är verkligen min livs kärlek och jag är så glad över att hon är min dotter.

Samtidigt längtar jag tills knodden är här.

Bara "90" dagar kvar...





Plötsligt händer det

Publicerad 2015-10-05 19:56:48 i

Har idag varit på produkt/behandlings utbildning. Jag blev testpilot till att öva behandling på. OH my frikkin God vad jag har saknat en sådan enkel sak som att få en ansiktsbehandling!!!
Jag var i himlen kan jag säga!

Det var en behandling mot pigmentfläckar som jag drabbats av efter graviditeten med loppan.

Jag är EG inget större fan av dessa produkter till ansiktet (älskar kroppsprodukterna) men är efter idag mer intresserad och mer imponerad. 

När tom OLOF säger att jag har en fin lyster i ansiktet idag, UTAN att veta att jag fick en behandling idag.... då har denna behandling verkligen gjort vad den ska!

Känner mig riktigt fräsch och ren i ansiktet. Och mitt sträva sandpapper face är borta.
Och det fortfarande trots att det nu är kväll.

Så helt ärligt, jag funderar nu på att köpa hem produkterna för att både själv använda och för att kunna erbjuda denna behandling.

Har idag även anmält mig till en ny utbildning denna månad. Öron och näshåltagning! Och nästa steg efter detta blir navelpiercing! Jag längtar. Älskar utbildningar!

Och genom allt detta är jag nu grymmesugen att gå på den stora internationella kosmetikmässan i Tyskland. Problemet är att den går i mars 2016...

OH my vilken tankeverksamhet som dragit igång!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela