jagochbabydino.blogg.se

Livet om mig och min familj, graviditeter, att leva sin dröm, göra vad man tycker om och vill.

Vuxenmys

Publicerad 2017-02-28 14:17:43 i Allmänt

Allvar. Jag har länge funderat deras på hur man skulle reagera men varit glad så länge man sluppit det.

Igår hände det.

Mitt i akten klev loppan in i sovrummet. Vi kunde knappt hålla oss för skratt. 
"Mamma jag vill sova med dig" och "vad gör ni?"
Jag ville bara dö en smula!

"Visst gå in i köket så ska du få lite vatten först" Så man får en chans att diskret kunna glida av och på med en morgonrock.

Där skulle man försöka somna sen....

Älskade ungar alltså.
Evigt tacksam för att deras dörr gnisslar när den öppnas. Och den ska INTE smörjas 😂


Huvudvärk

Publicerad 2017-02-24 14:42:53 i Allmänt

Våren gick på villovägar i natt med resultat av ett vackert vinterlandskap och ett sjuhelvetes underbart väder idag!


I med frullen och på med kläder, ut skulle vi och ut kom vi. Riktigt skönt. Mindre kul att vi inte var ute så länge som jag tänkt för en ville in och kolla "knecknat" och en började bli trött. Och efter 2 h gav jag upp då jag inte orkade lyssna på tjatet.

Ja alltså inte gav upp med att låta henne titta på knecknat utav gav upp med att vara ute. Men den stunden den boostade oavsett själen.

I  kom vi, lunch käkades och den minsta däckade i maten.

Nu går jag med huvudvärk och undrar varför när jag kom på att jag faktiskt idag enbart ätit en banan bara och druckit 5 koppar te.
Kanske dags att ta tag i sig själv ibland?

Idag är det fredag och Olof planerar att gå på puben. Klart att jag unnar han 

Klart jag unnar han att gå på puben. Men jag kan inte låta bli att undra när det är min tur att lämna hemmet. Utan ungar. Och bara få roa mig och inte tänka på någon annan än mig själv.


Bara att få gå på bio med en eller två vänner. Ut å äta. Eller ta en drink eller två. Utan att stressa och skynda hem.

Jag trivs väldigt med att vara hemma med barnen. Jag älskar det. Jag vill inte att de ska behöva sitta på en förskola långa dagar och att man knappt får spendera tid med dem på vardagarna innan de ska sova för natten och bara ha umgångestid på helgerna, som då alltid är knökade för man ska hinna göra allt när man väl är ledig. Jag vill inte ha det så.

Men gud i himmel vad jag saknar avbrott från vardagen!! Som en vän skrev och jag kan bara hålla med, det jag gör på vardagar när Olof jobbar, gör jag även på kvällen. Och helgen. Jag går i samma spår dag in och dag ut. Och visst, jag stressar inte lika mycket längre när jag är själv i affären, men jag känner fortfarande att jag får skynda mig hem så han inte behöver ta dem själv. Och det är så jävla dumt av mig att tänka så. Men det är svårt att bryta ett tankesätt. 

Jag saknar klippan så det värker i hela kroppen på mig. Jag saknar att umgås med folk. Jag saknar att ibland få den tiden för mig själv. Att bara få vara jag och inte mamma Daria. Som ska tänka på mat, kläder, diskning, städning, plocka undan osv

Blä.... misstänker att det är mensen som gör mig lite depp idag. 
Men fakta kvarstår. Jag trivs här i huset (med undantag för platsbrist) men saknar någon att umgås med. Jag saknar mitt gamla liv i klippan. Med vänner nära mig.


(Men.... Det hade varit rätt gott om någon annan än mig hade kunnat ta och dammsuga och tvätta golvet någon gång. Utan att jag ber om det)

1 år 1 mån

Publicerad 2017-02-18 13:26:14 i Allmänt

För några dagar sen bestämde jag mig för att nu får det vara slutammat. Vi ammade oavsett bara nattid om hon vaknade på natten och på morgonen. Mina bröst känns som tomma skinnpåsar och jag upplevde inte att de direkt blev fylliga och påfyllda igen. Så det fick räcka.


Jag saknar det något sjukt mycket. Vår lilla stund ihop. Ja alltså den på morgonen. Den på natten är jag glad över att jag är av med. För även om man "somnade" undertiden så sov man inte riktigt och jag var mer död än levande på morgonen. 
Livan verkar inte sakna det jättemycket och de nätterna hon vaknar och kommer in i vår säng nöjer hon sig med att sträcka ut armarna och krama mitt ansikte och somna med munnen mot min panna.

Lilla skruttan.

Den senaste tiden är det mycket mer gå än krypa som gäller och hon älskar verkligen musik.
Så fort det spelas en trudelutt brukar hon stanna upp och dansa eller flaxa med armarna. 

Hon är verkligen en charmör. Med en enorm vilja. Och hon är så grymt kramsjuk! Hon kramas riktigt hårt och pussas gärna. Och kramar gör hon det flesta. Kan det bli en liten Julia som kramar glatt alla?


Vi var hos mamma igår och hjälpte henne med en försäljning av gymutrustningen som Laszlo hade. Och loppan ville stanna kvar där. Nu är det så tomt utan henne! Som alltid så fort hon sover borta...

Kanske att man får gjort lite idag? Olof bygger formar för gjutning då bygget snart drar igång. Känns så overkligt... att vi förhoppningsvis kommer ha en ovanvåning innan året är slut!!!


Mammas nya crib

Publicerad 2017-02-14 11:03:52 i Allmänt

Igår var vi på visning för en lägenhet som jag hittat å visade för mamma. Hon var inte jätteimpad men bokade tid för visning. Vi åkte dit igår och vi var långt ifrån ensamma där.


Livan var med för att godkänna och vi båda två (tre) kände direkt att här, här ska mamma bo. Detta är mammas nya lägenhet! Jag riktigt ser framför mig grillkvällar hos mamma i sommar, julafton och mycket annan övrig tid.

Lägenheten bara välkomnade oss med öppna armar och det kändes så jädrans rätt! 

Visst där är mycket som behövs fixas, för hon som bott där innan har gjort många quickfix, men det är mindre saker som är lätt åtgärdat. 

Vi åkte därifrån med en bra känsla i magen. Mamma åkte hem, jag gjorde vad som skulle göras och gick in på mäklarsidan.

Hallå ja! Det hade redan ramlat in bud på den! Och inte bara 1!
Ringde mamma direkt. För denna lägenheten är mammas. Den bara är det!

Nu pågår budgivning och folk är verkligen dumma i huvudet när det gäller bud. I stället för att börja lågt för att få så bra pris som möjligt så fläckar de på rejält.

Nåja kan kvitta. De kan ju få buda vad de vill. Mamma har redan flyttat in där i våra huvuden.

Jag ser redan tomatplantor, paprika och gurka som växer till sig på altanen. Jag ser hur barnen glatt leker i trädgården. Jag ser även byrackan som pissar på busken. 

Detta kommer bli så bra. 18 min mellan oss. I en bostadsrätt som verkligen passar mamma. 

Tankens kraft. Den mäktigaste kraften i världen. Det gäller att nyttja den till fullo!!

Här är mammas nya boende. Och jag LÄNGTAR tills vi kan börja göra vid den ❤😊

Insnöad

Publicerad 2017-02-10 10:59:17 i Allmänt

Det börjar bli verklighet med att ombyggnad/takbyte snart drar igång. O sitter och kikar på olika tak, färger, kupor osv.


Jag själv är exalterad MEN har snöat in på växthus istället 😂
Har länge önskar mig ett växthus och även en större köksträdgård. 
Tre odlingslådor fick se dagens ljus förra året och jag vill utöka med 5!!! lådor till i år. Och gärna ett växthus 😂 men bara jag får odlingslådorna blir jag väldigt nöjd.

Olika vintersådder är gjorda med bla blomkål, broccoli, spenat och lite sommarblommor, bla ringblomma som jag i år tänkt använda till att göra salva till olika ändamål. Inomhus är ärtskott, olika Paprikor, purjo och slanggurka satt och de växer fint. Ska idag få loppan till att så sallad hade jag tänkt. 

Längtan efter våren är stor även om jag älskar det vita pudret som fallit där ute.
Bor i fel sida om Skåne om jag vill ha mycket snö. Mer än 0.5 m har fallit vid Kristianstad!!

Men idag igen går kaminen förfullt, dygnet runt. Bästa investeringen ever i detta hem!

Tackar tackar!

Publicerad 2017-02-09 11:05:51 i Allmänt

Detta händer inte till vanligheten. 

9.50 var kl när jag vaknade idag.
Livan låg fortfarande och sover i sin säng.
Loppan låg sidan om mig utan att jag märkt det. Men oavsett båda sov.

Jag tror vi behövde alla 3 ta igen lite sömn. O med då han sov från typ kl 20 på soffan kvällen innan.

Nu borde vi alla vara ikapp. Synd bara att halva dagen försvann i ett nafs. 

Nåja. Får se om det blir någon pulkaåkning idag. Om loppan är i någorlunda bättre skick. Hon ser piggare ut så hoppas hoppas 😊

Oboy!!

Publicerad 2017-02-08 22:16:33 i Allmänt

Fick idag höra att om allt går som det ska.

Om väder tillåter.
Så om 1 mån ca drar arbetet på huset igång.

Iiihhhaaaaa!

(Det är en tröttliga här i hemmet idag. Endast tomten är vaken. Typ. Jag alltså!)


Why not?

Publicerad 2017-02-07 21:22:14 i Allmänt

Den ena är "frisk" och den lilla åkte idag på febern istället. Yes yes. Älskar dessa tider!


Loppan var på förskolan idag och med facit i hand så borde hon nog stannat hemma. Hon kändes rätt ynklig och risig när hon kom hem mot vad hon var när hon lämnade huset imorse. 

Rätt ordentligt nedkyld i och med att de sover lunch ute och efter de vaknat så fortsätter leken ute. Hela hon var en isbit och grät så ont hon hade överallt när vi kom  hem 🙁

Vet i katten om jag ska låta henne gå imorgon i och med kylan och förkylningen som kom idag...

Undrar så smått vart våren försvann?
Inte direkt den skönaste perioden att ha hund nu om jag säger som så...

Ont i hjärtat

Publicerad 2017-02-06 23:11:31 i Allmänt

Det finns inget värre än att se sina barn bli ledsna/sårade. Idag var tyvärr en sådan dag och jag har sett dem många gg tidigare.


Vi kom till gympan och loppan studsade glatt in. Social precis som mig hälsar hon glatt på allt och alla typ. Tyvärr var där typ ingen som hälsade tillbaka på henne.

Kom in i gympasalen och hon hade beslutsångest över var i ringen hon skulle sitta. Satte sig vid ett bekant ansikte för att typ nästan bli bortschasad därifrån. Söker efter ett nytt ansikte hon känner igen och tar sig dit och de flyttar på sig för att hon inte skulle sitta sidan om. Och så fortsätter det tills hon sätter sig själv ner.

Det smärtar så i mitt hjärta att se hennes besvikelse.

Jag sätter mig i omklädningsrummet och beslutar mig efter ett tag att gå upp och tjuvkika. Tittar och letar men ser inte henne någonstans. Efter en stunds letande med blicken hittar jag henne.
Ensam sittandes på en bänk. Mitt hjärta brast....
Efter ett tag reser hon sig upp och ställer sig sidan om en och lägger glatt armen om och skiner upp som en sol. Men lika fort försvinner leendet då hon blir bortskuffad. Kvar står hon själv igen. Hon går bort till en annan och samma procedur upprepas.

Jag fixar inte att se mer så jag går ner med en smärta över bröstet.

Efter en stund går jag upp igen för att få se samma saker igen. När hon joggar förbi de vuxna som sitter på en bänk och tittar och hon vinkar glatt och ropar hej så hälsar de inte tillbaka. Jag ser hur hon stannar till och vinkar och till sist vänder sig om och joggar vidare.

Den klumpen man har i bröstet.... den gör förbannat ont....

När gympan var klar sprang hon ut och slängde sig runt halsen på mig.
Vi kom hem och jag frågade "var det kul på gympan idag?" Och jag får svaret "nej mamma".
Varför var det inte roligt? "Jag vill inte prata mamma" och går å lägger sig på soffan med sin nalle.

Jag hoppas att min dotter inte kommer bli något mobbigoffer. Jag dör hellre då.

Detta är inte första gången som jag ser att barn inte vill hälsa eller säga hejdå till henne. Och var gång ser jag den grymma besvikelsen i hennes ansikte. Det gör så jädrans ont!!! 

Mitt älskade lilla hjärta!


To do list

Publicerad 2017-02-05 13:05:12 i Allmänt

Sakta men säkert bockar jag av saker som Ska göras. Fick idag kontaktat barnsjukhuset gällande loppan och hennes andedräkt/snarkningar.


Magmedicinen har gjort under. Man skyr inte henne längre när hon kommer och andas i ansiktet på oss, men är fortfarande inte bra helt. 2 v till ska hon gå på denna medicin så får vi se resultatet därefter.

Om 3 mån har vi telefontid på vuxen öron-näsa-hals gällande snarkningar och andningsuppehåll när hon sover. Jag tycker mest att det besöket var ett skämt. En läkare som avbröt mig hela tiden när jag svarade på hans frågor och som gav mig svaret att vissa barn föds med snarkningar.

Loppan som sitt första år sov så tyst att vi var tvungna att lägga handen på magen för att försäkra oss om att hon andades, till att idag snarka så att vi kan vakna rummet intill på nätterna. 

Men det är oväsentligt och ointressant.
Och ALLA har andedräkt. 
Precis sånt man vill höra som förälder när jag i 2 års tid tjatat gällande hennes bla andedräkt. 

Vi springer inte till läkaren för skitsaker. Jag följer mycket sunt förnuft och magkänsla, så de gg jag varit hos läkaren med henne har varit befogat.

1. Hennes brännskada på handen
2. Kollat öronen då hon klagade på att hon hade ont i x antal dagar. Och det var egentligen halsen hon klagade över
3. Kolla så inte läppen behövde sys och att tänderna inte tagit skada efter ett illa fall på förskolan 
4. Återkontroll på öronen innan flyget i december

Vill inte påstå att vi varit hos läkaren i tid och otid. Detta är på 3 års tid....

Men, vissa borde granska sig själva gällande yrkesval.
jag är inte den som kommenterar och bryr mig om hur folk är i hullet, men kan tycka att en läkare borde veta bättre än att vara så stora att de knappt orkar lyfta rumpan från stolen.... och till det då avbryta och vara arrogant. Ingen bra kombo i mitt synsätt.

I vilket fall som så när jag ändå skickade mail till barnläkaren (som inte tyckte att loppan var deras avdelning..... suck) gällande Magmedicinen som han skrev ut, så kom jag att tänka på mig själv.

Jag skulle ju magnetröntga min hand men kunde inte när jag var höggravid. Kanske dags att ta tag i detta nu...
Så på måndag får jag ta mig i kragen och boka tid så jag får min  hand utredd en gång för alla. För även denna historia är en ren komedi... och den har kostat mig pengar!!!!

Så fick kyrkan sig även ett besök idag för att hämta hem Livans dopfisk och vi fick äta lite tårta. Ja Livan åt grädden och jag resten 😁

En helt vanlig söndag med andra ord.
Och jag bara undrar.... Vart tog denna vecka vägen???


Nej tack

Publicerad 2017-02-03 10:53:51 i Allmänt

Vabruari började verkligen med sjukt barn hos oss. Helt otroligt hur bra det kan stämma. 


Loppan började med feber. Igår höjdes den och höll sig runt 39. I natt kom kräket. Misstänker att det hade med den höga febern hon hade och knappt någon mat. Vem vill äta när man mår dåligt?

Jag erbjöd henne hennes "godis". Goda kabanosskorvar. Något hon äter utan att det finns något stopp i henne. Hon tog korven glatt. Efter 2 min kom hon. "Nej tack mamma. Korven luktar inte gott."

Provade med kladdkaka. "Nej tack mamma" Vispad grädde som hon älskar - "nej tack mamma"

Hon är sjuk....

*********<3*********

När jag skrev den sista raden kom hon upp från soffan och gick fram till mig och Livan som satt i andra soffan. "Hej mamma" hostade till och sen spydde rakt ut. Som tur så missade hon oss. Men sitsen sidan om fick sig en fin dusch. Sen 2 gg rakt ut på mattan. Sen ytterligare en kaskad rakt ut över golvet.

Älskar att vara hemma och då ha en 1 åring i hemmet som inte förstår varför hon inte ska kliva upp på mattan eller leka i "vattnet" på golvet.

Olof är strax påväg hem, jag klarar inte att rengöra mattan själv hemma. Fick torkat upp det mesta och har vikt upp mattan med tidningar så vi kan slippa trampa i det. Allt stinker kräk här i hemmet. Och jag fixar inte den stanken. Vill själv kräka av det. 

Vabruari var det, med besked. Synd man inte får ta ut VAB bara när man går hemma....

Jippikayey eller nått 😉

Nåja. Det är fredag idag. Helgen är över oss. Hoppas ni får en fin helg ❤

Huvudbry

Publicerad 2017-02-01 00:54:38 i Allmänt

Jag har de senaste dagarna ett riktigt huvudbry...

Jag har numera 9 månader kvar bara som jag kommer gå hemma. Sedan väntar..... ja vad väntar egentligen? Arbetslöshet?

Jag har ställt mig frågan 1000 gg, vad vill jag göra när jag blir stor och tro mig. Jag vet verkligen inte. Det gör ont och jag får lite panik.

Funderar på att dra igång med forever igen och hoppas på att jag har bättre och större framgångar denna runda men samtidigt känner jag verkligen inte att jag orkar. Eller vill. 
Jo jag vill ha gratis resor. Jag vill ha fria tiden. Jag vill ha gott om pengar. Men känns som att marknaden här runt om är mättad. Och jag har svårt att finna motivationen att spendera min sista mammaledighet med att leta folk, sitta och Fika med främlingar som i slutändan bara kostade mig tid och pengar och gav mig inget alls.

Så vad ska man då göra?

Jag vill så gärna starta upp eget. Men vad. Och fungerar det här ute på landet?

Vad vill jag arbeta med?

Och samtidigt så vill jag faktiskt ha en gosebebis till.... en sista.... men jag vet en som inte vill... tror jag.... Så jag får njuta extra mycket av dessa underbaringar jag har. 
Och detta ger mig panik.

Hjälp... Någon?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela