jagochbabydino.blogg.se

Livet om mig och min familj, graviditeter, att leva sin dröm, göra vad man tycker om och vill.

Lyxproblem

Publicerad 2020-09-24 10:24:58 i Allmänt

Blev uppringd från jobb igår för att diskutera semester. Ja ni läser rätt. Semester.

Jag har en hel del timmar sparade sen förra året. 1 januari fick jag ytterligare nya 7 v vilket resulterar i att jag har 430 h att plocka ut detta året. Som om det inte är nog har jag ytterligare 48 h resekomp som måste plockas ut i år sedan brinner de inne. Tydligen är jag värst av alla på jobb gällande flest semestertimmar som måste förbrukas i år!! (Kul att vara bäst/värst någon gång 🤣)

Om jag plockar ut allt detta behöver jag inte gå till jobb detta året. Men detta finns inte som ett alternativ. För mig alltså. Hade jag inte redan varit sjukskriven så länge som jag har hade det varit en annan 5a, men nu är det inte så. 

Så då kommer vi till den stora frågan när ska man lägga semester? Jag får bara spara ett visst antal timmar till nästa år så en hel del måste brännas i år. Jag kan inte plocka ut det i pengar. Jag kan lägga in om jul och nyår, men alla som plockar ut föräldraledigt går före så det är en minimal chans att jag kommer få ledigt då. I år kan man inte heller åka någonstans även om jag är sugen, men vill inte riskera att dra hem något eller få något på tex kanarieholmarna. Hade velat åka och hälsa på i London, men vågar inte med tanke på hur det ökar där. Hade så gärna velat åka till Thailand vart jag faktiskt inte är rädd för att vi hade blivit smittade, men vågar inte sätta oss på ett plan i så många timmar. Så, i år åker vi ingenstans. När ska man då ta semester? Och vad skulle jag göra hemma på den semestern?

Jag trodde aldrig att jag skulle sitta med ett sådant lyxproblem någonsin i mitt liv!

Jag hade kunnat plocka ut när de har sitt höstlov, men då kommer loppan protestera för de hittar alltid på en massa kul på loven på fritids och jag vet hur besviken hon är var gg när hon inte får vara där då.

Jag vill inte plocka ut semester och sitta själv hemma, jag är riktigt trött på det och saknar rutiner så jag får saker gjorda. Så när ska jag plocka ut semester? Eller min resekomp?

Oktober jobbar jag 50 %, sedan är det nov och dec kvar bara. Och det är nu det slog mig, VART TOG DETTA ÅRET VÄGEN??? Herregud, det är bara 3 mån kvar!!!! 

Jag fick nästan lite panik när jag inser hur lite tid det är kvar av året.... Jag måste gå och röja lite... och fundera när 17 jag ska planera semester av de 2 mån jag kommer ha kvar att lägga 430 + 48 h på..... 🤣

Kommer sluta med att jag lägger in allt till min pension som man tydligen har som ett alternativ att kunna göra. Jösses.....

Håll i hatten!

Publicerad 2020-09-21 19:40:08 i Allmänt

Ja jag kan knappt tro det är sant, men idag joggade JAG!!! Ingen längre sträcka med dock. 
Jag. Joggade!
Jag som tillhör kategorin - ser ni mig springa så lägg benen på rygg för det är något som jagar mig.

Har i några dagar känt sug att faktiskt springa. Idag passade jag på en kort liten sträcka när barnen cyklade och Olof höll i Sam på vår lilla kvällsrunda.
Kändes i hälsenan men annars var det faktiskt helt ok! Kanske att jag införskaffar lite bättre skor och faktiskt provar på att ta mig en runda!! Ja jag vet, jag är med i chock!! 
Men det är väl sådant som kanske händer när man börjar känna sig lite lättare 😉

Illa....

Publicerad 2020-09-18 23:20:07 i Allmänt

Har gått i 3 dagar och tänkt att jag snart får min mens med tanke på den liknande mensvärken jag känt i 3 dagar. För att idag inse att nej, för att ha mensvärk ska man ha mens. Det jag har är träningsvärk som gör ont tom mellan revbenen. 

Jösses, det ska kännas att man lyckats tugga till sig dessa kilon. Väck ska dem! Imorgon är det dag 20 av 30 på min utmaning. Innebär att det är dags att väga och mäta mig. Är väääldigt nyfiken på dessa dagars resultat. Trosorna är inte längre ett extra hudlager i varje fall 😊🙈

Trött mamma

Publicerad 2020-09-07 15:25:57 i Allmänt

Har idag varit på utvecklingssamtal med loppan. Alltså, vart och i vilken ände ska man börja?

Jag har alltid varit stolt över min dotter, synnerhet när det handlar om skolan och dess arbete. Alltid. Hon är mycket framåt, duktig, snabbtänkt och snabblärd. Jag har fått höra det många gånger och var gång under dessa samtal växer jag lätt några cm på längden av stolthet. Så även idag tills det började bli tråkigt för henne att sitta och lyssna  synnerhet när det började pratas om lite mindre roligare saker.

Jag var så nära att resa mig upp, lämna ungen på skolan och gå hem utan henne. Fy för vad jag skämdes. Det var till att sitta och göra grimaser, sitta och slå i bordet, lägga sig på golvet och rulla runder och hysteriskt låtsasskratta. På fullaste allvar WTF??????
Vad i helvete har hänt? 
Är det min dotter?
Vad har gått snett i uppfostran?
Vem har lärt henne detta beteendet?
När lärde hon sig detta?
Jag är var tom på ord och full med skam.

Tydligen är det svårt att få in att när någon säger sluta så slutar hon inte. När någon säger jag vill inte så fortsätter hon. När någon försöker säga ifrån då lyssnar hon inte. 
Hon kör sitt egna race, precis som hon börjat göra hemma. Och jag som trodde att det bara var hemma dessa problem fanns. 

Jag ville bara slå näven i bordet och ryta till att nu räcker det, uppför dig! Men nej, det kan man ju inte göra på en skola. Så där satt jag och bet mig i läppen för att inte säga ngt som man inte bör. Där satt jag från att ha växt några cm till att jag krympte det dubbla av skam. Där satt jag och bokstavligen bara ville sjunka genom golvet.

Någon som har bra tips på hur man får sitt barn att lyssna på vad man säger till? Som får en att respektera ett nej? Som får en att uppföra sig normalt inte som en vilde?

Eller det är normalt att en snart 7 åring tror sig veta bäst, vägrar att lyssna, var en besserwisser gällande allt, drama Queen, uppkäftiga, skrikiga och gapiga, uppföra sig som en vilde och är värre än vad de kan tänkas vara i tonåren?

För är det det som är en 7 åring beteende då vill jag inte vara med längre. 
Det bråkas var dag här hemma och jag vet inte hur jag ska nå fram till henne.

Det värsta är att Livan börjar ta efter. Jag bara ORKAR INTE detta!!! 
Jag är trött och sliten. Jag behöver semester från mitt egna liv, mina egna barn, hur hemskt det än låter. 

Hjälp.....

Mission arbetsbyxa...

Publicerad 2020-09-05 10:34:50 i Allmänt

Fy Sörens vad trött jag är i kroppen just nu. Idag går jag in på dag 6. Dagens träningspass är än inte utfört men jag känner mig så sliten i kroppen idag.
Jag ska inte väga eller mäta mig förrän dag 10, 20 och 30. Men redan nu känner jag mig lite lättare även om jag är småöm och sliten. 

För att motivera mig till att ge mig på träningen idag var jag tvungen att ta foto för att se om där är någon skillnad. Nu är första fotot taget precis innan lunch och andra direkt på morgonen, vet inte om det gör någon skillnad, men jag hoppas det inte spelar någon roll. För gör det inte det så inbillar jag mig att jag redan efter 5 dagar ser resultat. Det peppar mig enormt att verkligen träna även idag och imorgon och måndag osv 😊

Så mission arbetsbyxa ger resultat. Önskar det gick lika bra med handen 🙏


Mission - arbetsbyxa!

Publicerad 2020-09-02 14:40:24 i Allmänt

Var ett tag sen jag skrev nu. Inte mycket har hänt. Handen är fortfarande kaputt och jag pendlar till Malmö hos arbetsterapeuterna för att ständigt töja mina 4 olika skenor i hopp om att få bukt på det. Vilket går långsammare än istiden....

Sjukskrivningen denna runda löper till sista sept och innan dess får jag förhoppningsvis veta om det blir en ny operation i närtid eller inte. Handen var bra mot vad den är idag efter senaste operationen. Jag åker in med ett problem och kommer tillbaka med ett annat. Denna gång ett handikapp.

Men... Jag har upptäckt en sak nu när jag går hemma. Min vikt har skjutit upp i höjden! Eller egentligen skiter jag i siffrorna på vågen men jag märker att kläderna sitter INTE som de ska. Provade mina arbetsbyxor, då dessa ska på 1 okt om inget annat händer. KATASTROF!! Jag kunde knappt knäppa dem. WTF liksom, när och hur hände detta? Jag tycker inte att jag trycker i mig en massa skit. Men något har jag uppenbart gjort fel.

Så nu är det mission arbetsbyxa! Jag har mindre än 30 dagar på mig att lyckas få på mig dem och knäppa knappen UTAN att de spricker, knappen flyger av och att det ser ut som jag har en badring hängdes runt linningen. 

Tror ni jag klarar det?
Jag måste. Jag skiter som sagt i vikten men måttet runt midjan måste minska. Så nu kör jag fullt ös var dag. 30 min svettning på hög nivå och ca 30 min övningar. Maten har jag börjat reglera och verkligen börjat tänka om. Det är i huvudsak mest grönsaker på tallriken och jag försöker minska ner på bröd, pasta, ris och potatis. Jag ska klara detta!

Men i all denna djungel så började jag fundera. Läste att någon bytte ut smör mot margarin för att minska på fettet. Kan någon förklara för mig varför man ska göra det? Jag liksom vägrar margarin, ska det vara fett på mackan eller i stekpannan eller i ugnen så vill jag ha naturliga produkter i form av smör eller bra olja, inte margarin.

Så om någon vänlig själ läser detta och kan svara mig varför byta smör mot margarin, snälla upplys mig.



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela