jagochbabydino.blogg.se

Livet om mig och min familj, graviditeter, att leva sin dröm, göra vad man tycker om och vill.

Sjukor

Publicerad 2019-02-26 09:36:32 i Allmänt

Är det inte den ena så är det den andra eller en tredje. 

Pappa gör enorma framsteg och det ser ut som att han kommer bli helt återställd även om mycket arbete är kvar. Värst är det i ansiktet vart det fortfarande inte hänger med och saliven bla rinner utan att han märker det. Men läkarna är så nöjda och vi enormt glada. 

Sen är det då min hals och mitt öra. Jag har fortfarande ont. Jag är inte lika hes längre men det ömmar än och ja jag hör fortfarande dåligt på höger öra och det gör fortfarande ont!

Och så kommer då nästa sjukling. Lilla livan. Pigg som en nötkärna men med ögoninflammation vilket resulterar i big no no på förskola. Suck. Ja det är bra att sjuka barn ska vara hemma, men det är som en förkylning fast via ögonen. Och hur många grönsnoriga ungar ränner inte var dag på förskolan?

Då jag varit hemma i två veckor redan pga sjukdom känns det så dumt att vabba nu. Synnerhet när det är kris på jobb med dubbelbeläggningar och de jagar extra folk för att jobba. Vi har plats till 44 st och vi var i söndags 53 st och värre blir det. Blev själv inringd i fredags. Aldrig fel med kval och extra slantar. 

Olof har massor på jobb denna vecka och har svårt att vara hemma då mycket ska bli klart dessa dagar. Vad gör man då? Blir till att höra med mamma om hon kan tänka sig komma hit och bo några nätter. Det är nu jag önskar extra mycket att vi hade haft ett rum extra så man slapp behöva erbjuda en soffa som sovplats! Hoppas hon kan och vill, kommer blir jobbigt annars att behöva ringa och säga att man vabbar när det är kris på jobb.

Och allt detta får mig att tänka på hur svårt respektive lätt det är beroende på person. Det kan bara betyda att jag trivs med mitt jobb och mina kollegor som inte vill sätta dem dels på pottkanten dels sätta dem i större risk. I söndags var vi inte tillräckligt många pga sjukor samt att de som satt upp sig på att jobba extra inte ville. Varför sätter man då upp sitt namn på att man vill om de sedan inte vill när de ringer undrar jag. Men men. Inte mitt problem.

Det är klart att jag vill mina barn deras bästa. Tro inget annat. Jag är en av få som har barnen hemma längre än vad som behövs vid sjukor, just för att inte smitta andra. Jag är den som har dem kanske onödigt mycket hemma mot många andra. Men små barn kan inte säga till fröken "jag mår inte bra, jag orkar inte", det kan jag som vuxen.

Om mindre än 3 v börjar jag utbildningen med. De veckorna jag är i Malmö kommer vara ännu svårare för mig att vabba. Men vi tar en dag i taget. Vi är inte där nu....

Ja sen har vi då lilla hockeymålet. 14 feb rök första framtanden, 3 dagar senare rök nästa. 4 tänder tappade. Vår lilla vampyr ❤




Aj som f-n!!!!

Publicerad 2019-02-20 21:59:15 i Allmänt

Då jag fortfarande har problem med öron och hals fick jag idag en remiss till öron näsa hals. Gött var min tanke, då kanske de tittar i halsen på mig denna gång, vilket de inte gjort de sista läkarbesöken. Men nej. Den är tydligen inte viktig. 
Men mitt högra öra som jag fortfarande har ont i och är döv på, var det full fokus på.

Det var fortfarande irriterat och jag hade vätska bakom trumhinnan. Så de bedövade den (vilket jag tvivlar på) sen spräckte de den igen för att suga ut vätskan.

HELVETE vad den sugen gjorde ont!!!
Efter det tyckte han att nej vi sätter in ett rör med i örat. Det gör lite ont så han.

Lite?!?!??? 
Jag föder hellre barn 5 gg till på raken utan någon bedövning än sätter in ett rör till i något öra. Fan vad jag grät. 

- försök att slappna av.
Jo det gick ju sådär lätt att slappna av.
Jag grät och var helt svimfärdig innan han ens var klar. Förbannad skitöra!
Men!
Nu hör jag på örat igen, sen får vi se hur det utvecklar sig. Imorgon är det 2 v sen jag blev sjuk, känns som 1 månad sen. På lördag första jobbpasset. Jag längtar samtidigt som jag bävar för det med tanke på hur ont jag har just nu efter dagens besök. Men det blir bättre. Längtar trots allt tillbaka till jobb. Är inte direkt ngn semester jag varit på dessa dagar. 

Och pappa då... Hej hå vilken förbättring! Är så glad så glad!!! ❤

små små framsteg

Publicerad 2019-02-18 10:10:12 i Allmänt

Jag hurrar för varje litet framsteg. Jag bad pappa att försöka klämma min hand. Inte för att det var mycket till att klämma, men mot hur det var i lördags var det skillnad. Jag kunde ana att han försökte. Jag kunde känna pytte pyttelitet kläm mot min hand. 
Jag inbillar mig att han sluddrar lite mindre och att det är lättare att förstå han. Och dessa små små framsteg glädjer mig enormt.

Kämpa pappa, kämpa! ❤❤❤

Det drabbar inte oss

Publicerad 2019-02-16 17:53:01 i Allmänt

En tanke som man aldrig ALDRIG ska tänka eller ens nämna.

Pappa fick idag en stroke.
Min pappa.
Min superhjälte.

Även om vi har våra bråk, även om jag stundtals har lägre tankar så önskade jag aldrig detta till någon.

Stroke.....

Jag är i miljoner bitar.

Normalt?

Publicerad 2019-02-15 00:14:29 i Allmänt

Sista dagen på antibiotikakuren imorgon. Besökte läkaren på nytt idag. Värken har spridit sig från höger öra även till vänster.
Har nu dubbelsidig öroninflammation. Trumhinnan spräckt i höger öra.
Nu på kvällen rann det ut gulgrönt var ur höger öra. Är det normalt när man är i slutet på sin kur?

Är mögtrött på att förgifta min kropp nu! 
Den sparkar bakut på alla möjliga vis.

Tack och god natt...

Skolval

Publicerad 2019-02-12 09:28:39 i skola

I år kommer loppan tydligen få börja på riktiga skolan. Jag fick en chock när papperna damp ner i brevlådan om är det är dags för skolval. 
Inte i år, helt omöjligt att min lilla loppa är redan så stor, men jo, det är dags i år.

Valet vi fick från kommunen är Västra Karup, inte Förslöv trots att det är så mycket närmare. Sen har vi då Montessori som de går på idag och som ligger på gångavstånd från oss.

Första informationsträffen var på Montessoriskolan och vi traskade glatt dit förra veckan. Och jösses vilken skola. Det var så att jag själv önskade att få vara liten och få gå på den skolan. Så mysig, underbara lokaler, inga egna bänkar utan större bord och olika platser man kan välja att sitta på/vid om man inte hellre vill sitta i en fåtölj eller på en matta på golvet.  

Detta med 40 min lektioner finns inte där. De kör med 3 h så att när man väl kommit in i något så blir man inte störd av en brysk klocka som söger att det är dags att byta ämne. Men bara flr att det är 3 h betyder det inte att man måste sitta på samma plats i 3 h. Nej, är man trött eller hungrig så kan man bryta för en fruktstund, eller bara för att gå upp och sträcka på sig och kika lite tyst och försiktigt på vad de andra gör. 

Det finns inga klassrum med stängd dörr. Det är öppet och fritt att röra sig runt. Det är varmt, mysigt och ombonat. De har två sköldpaddor och en fantastisk utegård. Och varje dag är de ute halva dagen och en dag i veckan har de en hel utedag om väder tillåter. När de är ute är det inte gör vad ni vill utan det är lektioner lärartyrda. Där man får göra praktiska övningar istället för att bara sitta och göra i en bok och på ett papper. 

De har inga läxor utan om de vill fortsätta med det som de gjorde under dagen så fr de gärna fortsätta med det på fritids som ligger u samma byggnad och som har personal som varit med och även hjälpt till under dagen på lektionerna.

Om de vill så får de redan från  start vara med och lyssna på både engelska och tyskalektionerna och på så vis redan i tidig ålder snappa upp språken innan det är deras tur att lära sig.

Ja där fanns så mycket positivt att innan vi gick därifrån hade vi innerst inne redan bestämt oss, det är inte ens lönt att besök traditionell skola. För deras koncept är inte bara i förskolan utan det följer dem hela vägen tills de går ut 6:an.

Jag hade velat ha så istället för att sitta på en stel stol vid en stel bänk och ha 40 min lektioner och få bryta mitt i när jag äntligen fattat något eller mitt i när det är som roligast.

Så loppan, jag hoppas vi valt det rätta till dig och även mini längre fram. Detta är en skola jag själv hade velat gå och jag hoppas att alla som har barn som ska börja skolan, åtminstone bokar en tid för att komma och få se detta fantastiska koncept, innan man är fast besluten om att anmäla till traditionell skola ❤ 


Sjuk

Publicerad 2019-02-12 09:06:09 i Allmänt

Sen jag började med tabletterna förra året här är märkt en annan tendens när jag blir sjuk. Det är sällan numera bara en liten sleten förkylning. Det är allt eller inget numera. Och inte allt på en gång, nej allt byter av varandra.

I torsdags när jag gick till jobb kände jag att det ömmade i halsen. Jag gick hela dagen och velade om jag skulle träna eller ej. Faktiskt velade jag hela vägen i bilen på vägen hem om jag skulle svänga av eller inte i Ängelholm. Jag valde precis vid avfarten att åka hem. Klokt val. 

Jag kom hem och det gick inte ens en timme förrän febervärken bröt ut i hela kroppen. Jag hade så ont att jag inte ens kunde stå upp för det ömmade så tom under fötterna. Feber deluxe.

Fredagen helt däckad, lördagen likaså, söndagen började bli bättre och där på kvällen small det till i örat. Bara boka tid hos läkare i måndags för att visa att jag har ett riktigt förstaklassigt skolexempel på öroninflammation. Alla fick komma in och titta i mitt öra. Kul jag kan glädja andra 😉
Hem med antibiotika, 4 tabletter om dagen i 5 dagar. Är helt döv på höger öra och balansen har blivit påverkad. Ont i hela högra halvan av ansiktet. Idag tisdag kom förkylningen.

Jag hade hoppats på att återgå till jobb denna vecka men vet i katten om jag hinner bli bra innan fredag när jag måste vara tillbaka på jobb igen. Skit.

Barnen är dock glada. De får sovmorgon dessa dagar och blir hämtade tidigt. Mamma både lämnar och hämtar. Personalen på förskolan blev glada över att se mig, det var liksom inte igår. Som sagt kul att min sjukdom kan glädja andra 😉 

Men trots att jag är så kass så ska jag inte klaga. Jag tycker det är kul att få lämna och hämta barnen på förskolan och ha tid att stå och snacka med personalen. Det får mig att sakna tiden som föräldraledig. Vilken underbar tid. Nyttja den medans ni kan, för helvetes vad fort den tiden går! De små bebisarna är inte så små längre ❤

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela