jagochbabydino.blogg.se

Livet om mig och min familj, graviditeter, att leva sin dröm, göra vad man tycker om och vill.

Not good, not good at all!

Publicerad 2017-04-26 19:46:27 i Allmänt

Ja det märks att jag inte mått på topp den sista tiden. Ställde mig på vågen och plockade fram måttbandet idag. Detta då jag inbillade mig att jeansen börjat sitta jädrans illa.

Och tyvärr besannades mina misstankar.

4 kg + sen januari och en massa cm som är oönskade. Skit! 

Som "straff" har jag piskat mig runt 2 "långrundor" idag. Och det var riktigt skönt. Jag har saknat detta fina väder så nu börjar jag om igen. Mackorna kan fara å flyga och det är dags att ta in äggen rejält i maten igen. Dessa kilo och cm ska väck fortare än en höna skiter!

Mystiken fortsätter

Publicerad 2017-04-25 12:34:41 i Allmänt

Så... då har livans vattenflaska och en syltburk fått fötter och gått iväg....


Någon som kan tänka sig veta vart våra saker gömmer sig?

Är fortfarande i stort behov av min datorkabel då min laptop är stendöd sen länge nu....


Komsi komsi

Publicerad 2017-04-22 21:43:35 i Allmänt

Det har börjat försvinna saker här hemma. Och jag blir inte klok på vart sakerna tar vägen. Har frågat loppan om hon tagit dem, och hon brukar vara ärlig gällande sådant. Men nej.

Olof har inte gjort det och jag vet att livan är oskyldig.

Så säg mig...
Vart kan 2 knivar, silen till diskhon och en datorkabel (till min laptop, laddaren!!) tagit vägen? Det är de 4 senaste sakerna som försvunnit.
Jag är livrädd för att hitta knivarna på ett ställe där barnen kan skada sig. Den ena är en skalkniv och skitvass!!

Ni vet att jag inte riktigt är som Alla, så jag tror ju på tomtar och troll typ. Och det sägs att det finns vätter som tar saker. 
Ja idiotförklara mig inte nu.... Men om ingen av de 3 har tagit sakerna och jag vet att det inte är jag.... vem i helvete har då tagit dem? Vem? Varför?

Jag vill ha tillbaka knivarna då jag är livrädd för att de små kommer skada sig och jag behöver sladden till min laptop så jag kan starta min dator! 

Jag blir tokig...!!!

Ny milstolpe

Publicerad 2017-04-19 12:58:38 i Allmänt

Igår, efter att vi haft påsklov 1 v, började loppan på stora avdelningen på förskolan. Jag är stolt över hur duktig och stor hon är. Min fina loppa. Och hon är stolt som en tupp över att få flytta in till de stora barnen, men det snörper om hjärtat på mig.


Min loppa har blivit stor!!!
Och snart fyller lillasyster hennes plats på lilla avdelningen. Varför ska tiden gå så fort?
Herregud, vad har jag egentligen hunnit göra sen jag tog min examen juni 2013??
Får lite panik nästan....


Bit ihop eller bryt ihop

Publicerad 2017-04-12 23:40:03 i Allmänt

Bit ihop fanns inte på kartan idag.

Bryt ihop och jag var eniga.
Trots 3.0

Till alla er som skakar på huvudet och säger att trots är bullshit... välkomna hit. Inte några fjuttiga minuter över en fika, utan gärna 2 dagar. 

Så kan ni stoppa upp skitsnacket om hur bra era barn är. Att ni inte får uppleva sådant och att era små änglar har gloria och vingar.

Det hade min 3.5 åring med. INNAN hon nådde trotsåldern där det drog igång!

Antingen är era barn verkligen tillbakadragna och säger inte mycket (jag hoppas ni slipper smällen i tonåren), eller så har era barn det kanske väldigt släppt gällande regler.

Jag vet inte.
Men jag vet att trots är fan inget bullshit.

Efter 3 dagars gnäll, tjat, skrikandes, slita saker ur händerna, jaga hunden och slå han med pinnar/dra han i svansen/knipa han, äckla sig vid matbordet, ja you name it. Listan kan göras lång. Så brast det för mig.

Jag ville bara ge henne en smäll i baken och skrika håll käften ungjävel. Men jag tog på mig skor och jacka, gick ut och smällde igen dörren bakom mig. Och grät. Jag grät så in i helvete. Det gjorde så ont. Jag kände mig som den mest ensammaste personen i världen. Jag kände vilken negativ spiral jag hamnat i. Rättelse VI hamnat i. Jag kände ett enormt hat mot mig själv. Avsky. Illamående. Panik. Bröstsmärta. Sorg...

Vart tog min underbara älskade unge vägen? Va fan hände rent ut sagt? 

Jag vet att hon testar gränser. Jag vet att hon bara är 3.5 år. Jag vet att hon måste gå genom denna fas för att starkare komma ur den, för att bli en tuff käck jänta med skinn på näsan. Jag VET!
Men måste detta vara så in i helvetes jävla svårt och jobbigt? Hade hon inte kunnat lyssna lite mer än hon gör?

Jag behöver en paus. Jag behöver det så sjukt mycket. Jag behöver få komma iväg och bara få vara Daria. Jag måste få andas! Jag vill klä upp mig (inte för att jag har kläder till min feta kropp), SMINKA mig, hälla i mig goda drinkar och lite vin, dansa räven av mig. Få känna att jag lever på ett helt annat plan.
Jag behöver ett jobb som jag kan lämna hemmet för någon dag i veckan så jag får en chans att längta hem till mina små hjärtan.
Jag behöver avlastning.
Jag behöver hjälp....

Jag bryts ner bit för bit och jag hör varningsklockorna ringa. Jag är nära en depression som jag varken har lust eller tid med. 

Jag vill inte ha det så!!!!

Jag kanske är en sträng mamma som tycker att mitt barn ska sitta ner och äta och inte springa runt i huset med maten, äta den i sängen eller soffan eller hoppa runt med mat i munnen.
Jag är helt enkelt rädd för att hon får det i fel strupe och kvävs till döds.

Jag kanske är en sträng mamma som inte tillåter att slå hunden även om hon ser det som en lek och inte gör det för att hunden ska fara illa.
Jag tycker de ska lära sig att ha respekt för djur och även om Sam är världens snällaste så kan han få nog. Och den dagen vill jag inte ska existera. 

Jag kanske är världens strängaste mamma som inte tillåter att slita saker ur nävarna på andra, skrika så fort det inte passar osv. Jag vill bara att hon ska vara omtyckt när hon blir äldre och att hon ska veta hur man uppför sig som vuxen. Jag vill att hon ska ha ett fortsatt gott hjärta.

Ja jag är långt i från världens bästa mamma, men jag älskar var mm på deras kropp. Jag skulle kunna dö för dem. Och det gör att allt detta är så fruktansvärt, fruktansvärt jobbigt.

Satans helvetes jävla skit trots! Jag hatar dig så det spränger i varje cell i kroppen på mig. 

Så alla ni som skakar på huvudet, för era barn är sååååååå snälla. 
Antingen har de inte hunnit komma in i trotsen (Och jag hoppas ni slipper ett större bakslag långt längre fram), eller kanske ni ska rannsaka er själva. Ni kanske är väldigt snälla och släpper genom lite väl mycket saker genom fingrarna. Och då gör ni nog både barn och er själva en fet björntjänst.

Jag vet inte.
Jag kan ha fel. 
Men jag VET att trots är ingen bullshit. 
Och tror ni inte mig så är ni hjärtligt välkomna hit!

Förlåt. 
Men jag är tvungen att få kräka av mig.
Det är som sagt ingen bit ihop dag utan bryt ihop.

Men oavsett.
Fan vad jag älskar er från topp till tå och tillbaka ingen. Jag lever för er och ni är det bästa som någonsin hänt mig. 
Och jag skulle ALDRIG vilja byta er mot någon. ALDRIG!!


Alltså vad jag hatar t9!

Besviken

Publicerad 2017-04-10 13:08:52 i Allmänt

Idag damp ett mail ner som jag inte såg framemot. Jag fick inte tjänsten och det grämer mig något fruktansvärt!

Jag såg mig redan anställd och jag ville verkligen ha detta jobbet.
Jag såg framemot att börja i oktober.
Nu står jag åter på ruta 0.
Och jag vill gråta.
Så sjukt besviken jag är....
Den tjänsten var Min!!!

Joråsåatt....

Publicerad 2017-04-07 08:46:48 i Allmänt

Vad var det jag sa? Murphys lag!

Hela natten i sin säng torr. Går upp vid midnatt för att kissa. Vid 6 kommer hon och lägger sig sidan om mig för att sova vidare. Jag frågar behöver du inte kissa. Nej. Och så somnar hon. Jag vaknar senare av att det är blött. 

I. vår. säng. vår. VÅR!

Och hade jag madrassskydd på?
Naturligtvis INTE! För jag svettas som en gris om nätterna med skyddet på.

Så....... 😟 🔫

Vad jag älskar att behöva strippa sängen det första jag gör på morgonen 😂 och gå ut om för att gå till tvättstugan!

Vägbulor

Publicerad 2017-04-06 09:50:18 i Allmänt

Idag rann bägaren över. Höll på att bli påkörd när jag gick hem från förskolan. Med barnvagn och hund.

Bilen kom från korsningen i hög hastighet som vanligt. 
Hur mycket jag än tältade med armen om att han skulle sänka farten så gasade den idioten. För att tillägga så befann jag mig på sträckan vart det är 40. 40!!!

Idag har jag ringt trafikverket och kommunen. Skrivelser ska in till båda. Får jag inget gehör så kommer jag själv sätta ut farthinder av något slag.

Det är inte meningen att man inte ska kunna gå säkert till och från sitt hem!
Och värst är många föräldrar som har bråttom för att känna sina barn för att de är sena.
Allvar????

Är duktigt lack just nu!!
Grrrrrrrr.....

Irriterande t9.

Jag tältade inte med armen utan fäktade. Och föräldrarna som har bråttom är inte för att känna sina barn utan för att lämna dem 😲

Torris

Publicerad 2017-04-05 19:24:23 i Allmänt

Länge länge har loppan hållt sig torr på nätterna med några få undantag där det råkat komma en skvätt. Sist var vid kräksjukan. Och även trots kräksjukan var hon duktig och gick upp och kissa på natten när hon var nödig. Trots detta vill hon ha blöja på natten. Antagligen en trygghet för henne. Men ikväll tog jag sista blöjan och jag känner att that's it. Blöjor är inte gratis! 

Så från och med imorgon får hon klara sig helt utan.

Jag undrar hur ofta jag kommer få tvätta sängkläder från och med imorgon. För med Murphy's lag så lär väl dessa skvättar komma ofta istället för väldigt sällan. 

Keeping my fingers crossed 😊

Vilken miss!

Publicerad 2017-04-05 09:41:07 i Allmänt

Jag platsar inte topp 10 på bästa mamman just nu...

Trots att vi borstar gaddarna 2 gg om dagen har jag totalt missat 2 nya tänder och 2 på gång upp. Inte konstigt hon varit så jädrans på kinken var gång vi ska borsta. För att inte tala om kass i magen.

Loppan är inne i en ny fas där hon hela tiden ska käfta emot. Det tär på mig för jag hatar verkligen att bråka med henne. Det gör ont i mig och var gång går jag sönder inombords. Men när en hel dag gått så brister det för mig och tyvärr fixar jag inte att försöka lugnt och metodiskt försöka säga nu räcker det. 

Sessorna har båda två kommit in i en period där de oftast somnar på studs strax efter kl 19. Så skönt! Undantag är fredag för livan har jag märkt. Hon håller sig vaken under hela lets Dance och dansar med under programmet. Slocknar dock snabbt när det närmar sig slutet. Gissar att det är hennes lilla fredagsmys...

Sista veckan i skolan och sedan väntar 1 v påsklov. Hoppas på fint väder så vi kan vara mycket ute. Älskar denna underbara vårsol. Allt pyssel i trädgården och se hyr allt vaknar till liv igen. Med undantag för dessa satans spanjorer... kampen har pågått några veckor redan och jag fortsätter att göra det svårare för dem. Vattenglas är verkligen att rekommendera!


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela