jagochbabydino.blogg.se

Livet om mig och min familj, graviditeter, att leva sin dröm, göra vad man tycker om och vill.

Ombyggnad

Publicerad 2017-03-03 10:27:48 i Allmänt

Efter nästan 3 dagars byggkaos runt huset är det idag bara en grop kvar. Gropen till vart den nya hallen ska stå.


Hela gårdsplanen och runt huset känns det som en geggpöl. Hundens tassar är så skitiga efter varje gång som han fått komma in igen. Jag tar då och då en liten spann och tvättar tassarna på han innan han får komma in. Och det vattnet är nästan svart när tassarna är sköljda. Inte konstigt att strumporna inte är rena mot dagens slut med tanke på alla smuts som dras in med skor och tassar.

Rabatterna längs med gavel får fixas till då de raserades rätt bra när de grävde där. Och alla lökar till mina fina scilla, krokusar och pärlhyacinter rök när det grävdes längs muren. Gör ont i mitt blomhjärta. Så detta året vet jag vad jag ska göra... hoppas på att fynda billiga lökar i år!

I garaget har formen byggts var det ska gjutas till väggen och i helgen ska formen till plattan till hallen byggas.

Sakta sakta börjar ombyggnaden dra igång. Även om detta sommarhalvåret kommer kännas som ett stort kaos, så längtar jag tills det drar igång ordentligt. 

Jag har vintersått en massa blommor och grönsaker och har även en hel del som förädlas här inne. Köksbänk, fönsterkarmar och lite överallt står det lådor med jord och frön som ska gro.
Och i källaren står min jordfabrik av bokashi. Spanade in den här om dagen och där är full aktivitet. Det är full värme i lådan och kondens har bildats, så snart har jag prima jord att omplacera mina växter i. 
Hur häftigt är inte det? Våra matrester och papper blir rena RR jorden! Ett eget litet kretslopp av det miljövänliga slaget. Inga farliga gaser som sipprar ut utan ren miljövänlig process att fixa egen prima jord. Jag är mycket imponerad över hur enkelt det är. Och det ska verkligen bli spännande att se slutresultatet på årets växtlighet.

Grimmes lilla trädgård 😜

Jag längtar tills att våren drar igång på riktigt!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela